AMSTERDAM – Het nieuwe Coldplay-album Mylo Xyloto komt op nummer 1 binnen in de Britse albumlijst. Het is de vijfde keer dat een album van Coldplay op de eerste plek binnenkomt in het thuisland van de band.

Mylo Xyloto verkocht in de eerste week meer exemplaren dan de rest van de Britse album top 5 bij elkaar. Dat meldt The Official Charts Company, die de lijst wekelijks samenstelt.

Coldplay slaagt erin het soloalbum van Noel Gallagher (ex-Oasis) van de bovenste plek te verstoten. “We hebben Noel Gallagher nog nooit ergens van afgeduwd, niet eens van een stoel”, reageerde zanger Chris Martin.

De vier voorgaande studioalbums van Coldplay kwamen ook allemaal op nummer 1 binnen in Groot-Brittannië. Xylo Myloto debuteert deze week bovendien op 1 in de albumlijst van Australië en de verwachting is dat Coldplay eveneens bovenaan de Amerikaanse albumlijst binnenkomt.

Rihanna

In de Britse Top 40 doet Coldplay het overigens aanzienlijk minder goed. Nieuwe single Paradise komt binnen op de veertiende plek. Albumtrack Princess Of China, een samenwerking met zangeres Rihanna, komt op nummer 33 binnen.

Omdat de liedjes van Mylo Xyloto ook los verkocht worden via iTunes, is het mogelijk dat het duet met Rihanna op eigen kracht de Top 40 binnenkomt. Dit terwijl verleden week nog bleek dat Coldplay zijn muziek niet op Spotify wil aanbieden.