AMSTERDAM - Kings Of Leon heeft zijn toerschema om moeten gooien vanwege de stakingen in Australië.

Medewerkers van luchtvaartmaatschappij Qantas staken sinds zaterdag, tot ongenoegen van de bandleden van Kings Of Leon.

"Beste Qantas, bedankt voor het in de war schoppen van mijn tripje naar Australië", twittert drummer Nathan Followill. "Pluspuntje is dat we nu een enorm halloweenfeestje aan boord kunnen geven. Ik ga verkleed als de dronken vent op stoel 5a."

Vanwege de staking bij Qantas moeten de bandleden van Kings Of Leon met andere vluchten naar Australië. Ze geven vrijdag hun eerste concert In Sydney. Of die show in gevaar is, is nog niet duidelijk. Na het concert in Sydney trekt de band door het land. Onder meer Brisbane, Perth en Melbourne staan op het programma.

Verslavingen

De concerten zijn al eens afgelast. Kings of Leon zou in maart in Australië optreden, maar moest toen afzeggen omdat drummer Nathan zich tijdens het sporten blesseerde en onder het mes moest.

Deze zomer moest de band een aantal Amerikaanse concerten afzeggen, nadat frontman Caleb Followill een concert in Dallas halverwege afbrak. Volgens geruchten zou hij kampen met verschillende verslavingen en wilden zijn broers en neef hem dwingen zich op te laten nemen. Of dat inmiddels is gebeurd, is onduidelijk.