AMSTERDAM - Metallica zou vrijdagavond zijn eerste concert ooit in India geven, maar heeft dit wegens veiligheidsredenen op het laatste moment moeten afzeggen.

Dit heeft gezorgd voor rellen onder de fans, die inmiddels al in grote getalen aanwezig waren voor het optreden in de hoofdstad Dehli. Men probeerde apparatuur van de band te beschadigen, brand te stichten en gooiden flessen water richting het podium.

De promoters van het concert zijn gearresteerd wegens oplichting. Men zou meer kaarten hebben verkocht dan het maximum aantal van 25.000, wat de maximale capiciteit van het park is waar het concert gehouden zou worden.

Eerder op de dag werd het enthousiaste publiek al verzocht om voorzichtig te zijn, omdat de veiligheidsbarricade tussen het veld en het podium niet in orde was. Bij elke aankondiging volgde er boe-geroep en werd men juist onrustiger, waarop Metallica besloot het concert geen doorgaan te laten geven.

Bekijk nieuwsreportage:

De promoters hadden het nog verschoven naar zaterdag, maar ook dat gaat nu niet door. Er kan in zo'n korte tijd geen vergunning meer verstrekt worden.

Teleurgesteld

Op de website laat Metallica aan de Indiase fans weten erg teleurgesteld te zijn. "We keken erg uit naar ons eerste concert in India, net als jullie. De veiligheid van onze fans staat echter voorop."

De gedupeerde concertgangers kunnen hun geld terugkrijgen.