AMSTERDAM - Kane stelt de komst van een nieuw album met een jaar uit. De plaat zou eigenlijk over drie weken verschijnen.

"We hebben een paar maanden geleden gezegd: we hebben een supergoed jaar gehad, maar het is wel heel druk geweest", vertelt frontman Dinand Woesthoff in de radioshow van Giel Beelen op 3FM.

"We hebben veel gespeeld, veel dingen gedaan. Het voelde niet goed."

Volgens Woesthoff heeft de band nu alle tijd om 'alles heel goed te doen'. "Om eindelijk eens een keer een echt goede plaat te maken", zegt hij lachend. "Ik moet zeggen: dat voelt echt heel goed." Ondanks het uitstel van het album denkt de zanger wel te gaan optreden komende zomer.

Wegwezen

Woesthoff zegt verder klaar te zijn met akoestisch spelen in theaters. Kane sluit dinsdag het tweede deel van de theatertoer No Surrender af. "We hebben het vorig jaar voor het eerst gedaan en nu zijn we er best goed in. Dus nu hebben we zoiets van: wegwezen uit het theater."

De zanger zegt de optredens 'statisch' te vinden en staat liever op een groot podium. "Ik zit liever in een container met tl-lichten te wachten tot ik het podium op kan."