AMSTERDAM - Glennis Grace is verontwaardigd over de kritiek die ze krijgt nadat ze zondag weigerde op te treden in Groningen.

De zangeres was geboekt voor het hardloopevenement 4 Mijl, maar wilde niet zingen omdat ze niet droog op het podium kon staan.

"Mevrouw is de auto niet uit geweest", zei racedirector Grietje Pasma tegen het Dagblad van het Noorden.

Glennis bestrijdt dat. "Ik heb een toermanager, die altijd kijkt of alles goed geregeld is. Het was allemaal top", vertelt ze in RTL Boulevard. "Maar het podium was zeiknat." Na een inspectie besloot de zangeres niet op te treden.

Stem

Andere artiesten lieten hun show wel doorgaan. Onder hen was oud-judoka Dennis van der Geest, die tegenwoordig als dj werkzaam is. "Maar dat zijn mensen die niet met hun stem hoeven te werken", legt Grace uit.

"Na mijn hit Afscheid staat mijn agenda vol. Als ik daar had gestaan, was ik ziek geworden. Dat kan ik me nu niet permitteren." De zangeres heeft naar eigen zeggen haar 'uiterste best' gedaan. "Dan is het niet leuk als je hoort dat er een 'diva' opstaat."

Volgens Pasma had Grace best kunnen zingen. "Het druppelde een beetje. Ze had er prima kunnen staan", laat ze weten aan RTL Boulevard. "Ik denk dat het haar geen goed doet om zo met organisatoren om te gaan."