AMSTERDAM - Chris Brown heeft zich moeten terugtrekken uit het herdenkingsconcert voor Michael Jackson. De Amerikaanse zanger mag Groot-Brittannië niet in vanwege zijn strafblad.

Eerder zegden ook Kiss en Black Eyed Peas hun optreden tijdens Michael Forever af. Het concert vindt zaterdag plaats in Wales.

Brown zou niet alleen optreden tijdens het herdenkingsconcert voor de King of Pop, maar nog vier concerten verzorgen in Groot-Brittannië. Die shows zijn uitgesteld. Dat laat Browns platenmaatschappij Sony Music weten aan het Britse blad Ok! Magazine.

De zanger mishandelde zijn toenmalige vriendin Rihanna in februari 2009 en kreeg daarvoor een taakstraf en vijf jaar voorwaardelijk. Vanwege zijn strafblad is Brown niet welkom in Groot-Brittannië. Ook vorig jaar werd hem de toegang tot het land geweigerd.

Groot fan

Brown is groot fan van de King of Pop. Tijdens de BET Awards van vorig jaar hield de zanger het niet droog tijdens een eerbetoon aan Jackson.

Aanvankelijk zou ook Kiss de zanger eren. Dat stuitte Jackson-fans echter tegen de borst, omdat Gene Simmons, de frontman van de groep, de afgelopen jaren meerdere keren liet weten te geloven dat Jackson kinderen heeft misbruikt.

Uiteindelijk besloot Kiss niet op te treden. Black Eyed Peas trok zich eerder deze week terug. Vanwege 'onontkoombare omstandigheden' kan de band niet optreden.

Eerbetoon

Het concert in Wales vindt plaats op initiatief van Jacksons moeder Katherine. Internationale artiesten als Christina Aguilera, Cee Lo Green en Leona Lewis brengen een eerbetoon aan de King of Pop door een van zijn nummers te vertolken.