AMSTERDAM – Slecht nieuws voor degenen die hoopten dat het na Justin Bieber even rustig zou blijven qua tieneridolen. Nog slechter nieuws: deze keer zijn het er vijf. One Direction was in Nederland en dat heeft Amsterdam geweten.

Het is namelijk een gekkenhuis voor Hotel Arena, dat als locatie dient voor dit fan-event. Nederlandse fans hebben massaal op een wereldwijde actie gestemd, waardoor de groep Amsterdam aandoet voor een grootschalige ‘meet and greet’.

De 12-jarige Alyssa, staat met betraande ogen voor de poort van het hotel. Ze beleeft de dag van haar leven. “Ze zijn zo vriendelijk in het echt!”, glundert ze. “Ik ben al meer dan een jaar fan en dit was echt bijzonder. Ik was mijn hand nooit meer.”

Alyssa was er snel bij, want zo lang bestaat One Direction nog niet. De band werd derde in de Britse versie van The X-Factor en heeft welgeteld één single uit. Desalniettemin ligt er wel al een boek van de groep in de winkelschappen.

Gillend

En wat doe je als je als band zijnde nog populairder wilt worden, maar niet genoeg nummers hebt om op te treden? Dan organiseer je dus een fan-event, waarvoor uiteraard veel te weinig kaarten beschikbaar zijn en waar uitsluitend gillende meisjes op afkomen.

Meisjes die de hit What Makes You Beautiful stuk voor stuk kunnen dromen en vooral aanwezig zijn voor een handtekening. Die krijgen nagenoeg alle fans. De band neemt uitgebreid de tijd om een praatje te maken, handtekeningen te zetten en vooral veel te glimlachen.

Knapst

“Ik vond Liam van dichtbij toch het knapst”, valt er nog net op te maken als de overenthousiaste Rachel (14) vertelt hoe blij ze is met dit evenement. Haar vriendin was eigenlijk niet heel enthousiast, maar uiteindelijk vermaakt ze zich toch prima.

Gelukkig vindt zij Zayn het leukst. Dat scheelt weer een ruzie. Verderop wisselen veel meisjes telefoon-, twitter- en facebookdata uit. Veel nieuwe vriendschappen ontstaan hier. De meeste fans zijn behoorlijk opgewekt en goed te spreken over de vijf jongemannen.

Supersterren

Terwijl zo’n honderd meisjes One Direction uitzwaaien (vooral door heel hard te gillen), racet de andere groep naar Schiphol om een laatste eerbetoon glimp van de jongens op te vangen. Het moge duidelijk zijn: we hebben hier met een clubje nieuwe supersterren te maken.

Dit najaar moet de debuutplaat van de groep uitkomen en is er waarschijnlijk helemaal geen houden meer aan. Een kleine tip: als u volgend jaar ziet dat #1Dinholland trending topic is, doet u er slim aan een avondje binnen te blijven. Justin Bieber heeft er een concurrent bij.


One Direction - What Makes You Beautiful (2011)

One Direction in Amsterdam