AMSTERDAM - Black Eyed Peas is zaterdag toch niet van de partij tijdens het herdenkingsconcert voor Michael Jackson.

Vorige week kondigde de band vol enthousiasme aan een eerbetoon te brengen aan de King of Pop, maar vanwege 'onontkoombare omstandigheden' heeft Black Eyed Peas moeten afzeggen.

"Helaas moeten we bekendmaken dat Black Eyed Peas niet optreedt tijdens Michael Forever", laat de organisator van het herdenkingsconcert woensdag weten aan de BBC.

Vooral Will.i.am, die als klein kind groot fan was van Jackson, had zin in het concert. "Voor mij is het duidelijk dat er maar één ster is tijdens de herdenking, en dat is de muziek van Michael Jackson", glunderde de rapper toen duidelijk werd dat Black Eyed Peas zou optreden.

Christina Aguilera

De King of Pop, die in juni 2009 stierf, wordt zaterdag in Wales geëerd met een groot concert. Internationale artiesten als Christina Aguilera en Cee Lo Green brengen een van zijn nummers ten gehore tijdens Michael Forever.

Acteur Jamie Foxx praat het concert aan elkaar. Met Michael Forever, een initiatief van de moeder van de zanger, moet geld opgehaald worden voor drie goede doelen de Jackson dierbaar waren.