AMSTERDAM – Zangeres Adele moet opnieuw optredens schrappen. Ditmaal haar volledige Amerikaanse tournee, die op 7 oktober van start zou gaan. Alle data waren uitverkocht. “Mijn stem is zwak”, zegt Adele er zelf over.

Dat schrijft de zangeres op haar website.

Problemen met Adele’s stembanden zijn de oorzaak dat Adele alle tien concerten in de VS moet afzeggen. “Vertrouw me erop dat dit het enige is dat ik kan doen om te verzekeren dat ik altijd zo goed mogelijk zal zingen en muziek maken als ik kan,” aldus Adele.

In juni moest Adele al vijf concerten in de VS afzeggen wegens een keelontsteking. Twee maanden later moest ze tot tweemaal toe optredens annuleren in Groot-Brittannië, vanwege hevige verkoudheid en een luchtweginfectie.

Optreden

Haar optreden op de Mercury Prize ging eveneens niet door. Wel was ze te zien tijdens de uitreiking van de MTV Video Music Award. Mede dankzij dit optreden kwam haar single Someone Like You op de eerste plek terecht in de VS; haar tweede nummer 1-hit daar.

Deze week werd bekend dat Adele de twee beste verkochte albums van 2011 tot nu toe op haar naam heeft staan in thuisland Groot-Brittannië. 21 is het bestverkochte album, gevolgd door haar debuut 19. Someone Like You is tot dusver de bestverkochte single van 2011 in de Britse hitlijsten.