AMSTERDAM - Take That bestaat weer uit vier heren. Robbie Williams, die zich bij zijn oud-bandmaatjes voegde voor een comebackalbum en -tournee, heeft de band weer verlaten.

Dat heeft Gary Barlow verteld tijdens een radioprogramma van de BBC. "Het was een mooie tijd."

"We konden het goed met elkaar vinden. De tournee is nu achter de rug, de fans hebben genoten", blikte Barlow terug. De heren verdienden miljoenen met de concertreeks. "Nu gaat Robbie weer verder met zijn soloplaat en zijn we weer terug waar het was."

Drugsgebruik

Williams stapte in juli 1995 uit Take That. De zanger lag in de clinch met zijn bandmaatjes, onder meer vanwege zijn excessieve alcohol- en drugsgebruik.

Take That ging in de jaren negentig nog een paar maanden door als kwartet, maar stopte al snel. In 2005 kwamen Barlow, Jason Orange, Mark Owen en Howard Donald weer bij elkaar. Vorig jaar kondigde Williams aan zich weer bij zijn boybandmaatjes te voegen.

Broer

Williams liet al snel doorschemeren dat hij niet van plan was zich jaren aan Take That te verbinden. "Rob is onze broer en als hij ooit in de problemen zit of even geen Robbie Williams wil zijn, is hij welkom", aldus Barlow.

De activiteiten rondom Take That staan momenteel op een laag pitje. Williams maakt geen deel meer uit van de boyband en Garlow stort zich op de Britse editie van X Factor. "De band gaat niet uit elkaar", verzekert een woordvoerder. "Ze hebben gewoon even een pauze."