AMSTERDAM – Keri Hilson is na Timbaland’s samenwerking op The Way I Are en ook haar recente eigen single Pretty Girl Rock uitgegroeid tot een van de meest veelbelovende R&B-artiesten van het moment. In oktober trekt ze voor het eerst naar Europa voor een clubtour.

Keri Hilson begon achter de schermen. Als songwriter voor diverse grote artiesten als Britney Spears, Usher en Pussycat Dolls was ze verantwoordelijk voor de grote hits. Het was echter altijd haar droom om zelf in de spotlight te staan. “Het was niet frustrerend om voor andere artiesten nummers te schrijven,” vertelt Hilson.

“Ik leerde veel en werd steeds beter in mijn vak. Uiteraard bleef ik wel altijd denken aan mijn eigen carrière, maar durfde die stap niet te nemen. Timbaland was degene die me een hart onder de riem stak: hij blies mijn droom nieuw leven in en zei dat ik moest doorzetten. Dankzij hem ben ik uit de schaduw van anderen gestapt en gaan zingen.”

In haar solocarrière bleef Hilson nauw samenwerken met bevriende artiesten uit de Amerikaanse R&B-wereld. Singles met Lil Wayne, Ne-Yo en Kanye West bereikten de hitlijsten. Haar meest recente single is met rapper Nelly. “Het is geweldig om met hem in dat creatieve proces te zitten en ik zie dat ook zeker vaker gebeuren in de toekomst”, aldus Hilson.

Aandacht

In oktober reist Hilson voor het eerst naar Europa voor een clubtour. “In de meeste plaatsen ben ik nog nooit geweest, dus ik heb er erg veel zin in. Het wordt een goed uitgewerkte show, waar we met aandacht aan hebben gewerkt.”

Opvallend aan de tour is dat er voor iedere show speciale VIP-kaarten te koop zijn, die onder andere een meet & greet met Hilson mogelijk maken. “Ik vind het belangrijk om dicht bij mijn fans te staan. Op deze manier kan ik hen ontmoeten en spreken.”

Feesten

“Ik ben gek op mijn fans. Zij geven me energie en inspiratie en ze steunen me altijd. Het maakt hen echt niet uit met wie ik een relatie heb, of waar ik ga feesten. Voor hun staat mijn muziek voorop en dat waardeer ik enorm.”

Toch kan het leven van een rijzende R&B-ster ook zwaar zijn. “Ik heb nauwelijks privacy en dat maakt dit leven soms ook erg moeilijk. Daar moest ik misschien wel het meeste aan wennen toen ik koos voor een zangcarrière.”

Been

“Als ik moe ben of me niet lekker voel, denk ik aan de komende shows. Ik denk aan de fans die komen, die zoveel moeite en energie steken in de kans om mijn show te zien. Dat zijn de dingen die mij op de been houden als ik het even niet zie zitten.”

Na de Europese gaat Hilson weer schrijven, voor haar zelf en voor anderen. En er komen meer interessante dingen aan. “Ik kan er nog niet veel over zeggen, maar mijn eerste film komt er misschien aan. Het script ben ik al aan het doorlezen.”


Keri Hilson staat op 6 oktober in Paradiso, Amsterdam.