AMSTERDAM - Een nieuwe plaat van Michael Jackson, met daarop een aantal ontdekte opnames, ligt volgende maand in de winkels.

Op Immortal staan bovendien vernieuwde versies van de hits van de King of Pop en remixes van eerder uitgebrachte nummers. Dat maakte platenmaatschappij Sony maandag bekend.

Voor Immortal werd onder meer gebruikgemaakt van nooit eerder verschenen materiaal. Zo had Kevin Antunes, die de muzikale leiding in handen had, de beschikking over een alternatieve versie van ABC van de Jackson 5 en het koortje dat Jackson inzong voor They Don't Really Care About Us.

"Michaels nalatenschap is onvoorstelbaar inspirerend", zegt Antunes over de nieuwe plaat. "Immortal is gemaakt met liefde en respect voor Michaels muziek, familie en zijn miljoenen fans."

De muziek hoort bij de nieuwe Cirque du Soleil-show Michael Jackson: The Immortal World Tour. De acrobatische show beleefde zondagavond zijn première in Las Vegas en is daar nog tot eind van het jaar te zien. Immortal ligt op 21 november in de winkels.