AMSTERDAM – Simon Little, alias (Never Mind The) Stars, bracht vorig jaar het goed ontvangen Aeroplane uit en is nu alweer toe aan zijn tweede plaat. “Het is eigenlijk heel raar gelopen”, vertelt Little tegen NU.nl.

“Mijn muziek werd ontzettend goed opgepakt en gedraaid door grote radiostations in Nederland en Groot-Brittannië, maar veel heb ik er niet aan over gehouden. De plaat was klaar, de nummers kwamen voorbij op de radio en ik stond te popelen om op te treden.”

“Maar ik werd niet geboekt. Uiteindelijk ben ik dus maar weer de studio ingegaan voor een tweede album.” En dat terwijl Aeroplane juist gemaakt was om gemakkelijk naar een show te vertalen.

“Grappig genoeg heb ik dat met mijn tweede album Death Of Hype juist helemaal niet gedaan. Maar ik wil nu gewoon eindelijk optreden.”

Commercieel

Little is geen onbekende in Nederland en timmert al een tijdje aan de weg. Zo vormde hij STRFCKR en bracht daarmee een album uit. Daarnaast schrijft hij ook niet onverdienstelijk muziek voor de wat meer commerciële partijen.

“Dat geeft me de vrijheid om dit soort projecten te doen. Ik heb mijn eigen studio en kan me daar volledig op de muziek storten. Het is uiteindelijk een mix geworden van electro, pop en funk; om het maar een naam te geven. Ik haal veel inspiratie uit Prince bijvoorbeeld.”

Funk

“Ik vind het heerlijk om lang te jammen, maar het is ontzettend moeilijk. Het probleem is ook altijd geweest dat ik te veel stijlen in een album wil stoppen misschien. Dat maakt het lastig om in een hokje te plaatsen. Maar funk is nu wel echt de rode draad.”

Gelukkig hoeft Little zich voorlopig geen zorgen te maken over optredens. Hij is geselecteerd door Popronde en bijna door alle steden geboekt voor een optreden. Niet zelden staat de deelnemers aan het rondreizende festival een mooie toekomst te wachten.

Optredens

“Ik hoop dat het nog meer optredens oplevert”, verzucht Little. Hij moet overal zijn band mee naar toe slepen, waardoor de shows financieel vaak niet erg aantrekkelijk zijn. Negen van de tien keer houdt hij er zelf maar weinig aan over, wat meteen zijn liefde voor de muziek symboliseert.

“Er zitten nu wel al wat grotere festivals tussen gelukkig. Daarmee compenseren we de wat minder betaalde shows. Maar uiteindelijk vind ik het gewoon heel tof om op het podium te staan en muziek te maken.”

Bertolf

Dat Little al een tijdje meedraait in de muziekwereld, blijkt ook uit het rijtje gasten dat meewerkt op zijn tweede album. Zo staan onder andere de Amsterdam Klezmer Band, The Souldiers en Bertolf tussen de credits.

“Ik wilde heel graag dat Bertolf mee zou werken op een nummer en had de perfecte track liggen. Uiteindelijk ging het heel erg gemakkelijk. Ik ben ontzettend fan van hem, dus ben blij dat het gelukt is. Het voelt goed om zo veel steun te krijgen.”