AALSMEER - Rachel (13) uit Wouw heeft zaterdag de nationale finale van het AVRO Junior Songfestival gewonnen.

De winnares mag met haar liedje Ik ben een teenager Nederland vertegenwoordigen tijdens het Junior Eurovisie Songfestival in Armenië op 3 december.

De finale werd zaterdagavond rechtstreeks uitgezonden op Nederland 3. Zowel de kinderjury, de vakjury en de tv-kijkers thuis gaven de jonge Brabantse de meeste punten. ''Ik vind het super'', reageerde Rachel op haar overwinning.

In de finale stonden vijf kinderen met ieder een eigen act. Yassir (15) uit Heerhugowaard eindigde op de tweede plaats met het liedje Beautiful, Lidewei (12) uit Wormerveer werd derde met het liedje Dit is wat ik wil.

Wildcard

Joël (12) uit Utrecht en Sera (11) uit Drachten delen de vierde plaats. Joël zong het liedje Ik denk aan jou en Sera (11) zong Never give up. Sera haalde de finale met een wildcard op basis van stemmen van het publiek, nadat ze in de eerste halve finale was uitgevallen.

De vakjury bestond uit Stacey Rookhuizen, Ruud de Wild en Lieke van Lexmond. De kinderjury stond onder leiding van Anna en Senna, de winnaars van vorig jaar.

Rachel (13) wint Junior Songfestival