HILVERSUM - Bij de TROS zijn ruim 450 inzendingen binnengekomen voor het Nationaal Songfestival 2012. Dat meldde de omroep zaterdag.

Om middernacht sloot de 'reiskoffer' waarin mensen hun muzikale inzendingen konden achterlaten.

Later deze maand buigt een speciale selectiecommissie zich over de inzendingen. Eind november maakt de TROS bekend welke zes à zeven acts doorgaan naar het Nationaal Songfestival op 26 februari.

Die avond wordt bepaald wie Nederland in mei gaat vertegenwoordigen bij het Eurovisie Songfestival in Bakoe in Azerbeidzjan.

Storm

Bekende en onbekende artiesten, tekstschrijvers en arrangeurs konden de afgelopen drie maanden hun bijdrage deponeren. Vooral vlak voor sluiting van de termijn liep het storm. Twee weken geleden stond de teller nog op honderd inzendingen.

''Al deze inspanningen laten eens te meer zien dat het Songfestival leeft onder de Nederlanders'', stelt TROS-directeur Peter Kuipers.

De 3JS eindigden tijdens de laatste editie van het Eurovisie Songfestival in het Duitse Düsseldorf op de laatste plek in de halve finale met slechts 13 punten. De TROS liet daarop weten het anders te willen aanpakken.