AMSTERDAM – Kink FM is niet meer. Rond 0.20 uur op vrijdagnacht werd de laatste plaat gedraaid op het radiostation. Vijf minuten later was het dan echt afgelopen. Rob Stenders zond het laatste half uur van Kink FM integraal uit in zijn programma op 3FM.

Met het nummer Black van Pearl Jam kwam er een definitief einde aan het in 1995 opgerichte commerciële radiostation Kink FM. Het liedje stond bovenaan de Kink 1600, de muzieklijst die het station in de laatste week van haar bestaan uitzond.

Stationmanager Jantien van Tol kondigde duidelijk geëmotioneerd de laatste plaat aan, maar nam ook uitgebreid het woord om de vorig jaar overleden Arjen Grolleman te herdenken en om alle medewerkers en luisteraars te bedanken.

Luisteraars via de kabel hebben niet de volledige speech van Van Tol kunnen horen, omdat Kink FM kort na middernacht al van de kabel werd gehaald. Via de website van Kink FM was de finale wel te beluisteren en te bekijken.

Stenders

Rob Stenders zond vrijdagnacht live het slotwoord van Van Tol uit op 3FM, gevolgd door Rock & Roll van The Velvet Underground – het eerste nummer dat in 1995 op Kink FM gedraaid werd. Stenders was tevens één van de oprichters van Kink FM.

Investeringsmaatschappij V-Ventures, onderdeel van Vereniging Veronica, besloot in mei van dit jaar af te zien van het bieden op een FM-frequentie, waar het station jaren naartoe gewerkt heeft. Eind juni maakte directeur Guido van Nispen bekend de stekker uit Kink FM te trekken, omdat het station geen “gezond toekomstperspectief” zou hebben.