AMSTERDAM – Hoewel gitarist Russel Lissack woensdag nog aankondigde dat Bloc Party verder gaat zonder diens originele frontman Kele Okereke, zaaien zowel de zanger als de band zelf verwarring over hoe de vork nu in de steel zit.

Nadat Lissack meldde dat Bloc Party audities wil houden voor een nieuwe zanger, postte de band woensdagavond een berichtje op de site met als titel ‘Bloc Party is nog steeds Bloc Party’. Hieronder staat een cartoon van de band, in stijl van de tekenfilmserie The Simpsons. Okereke staat hierop ook afgebeeld.

Okereke schept zelf ook weinig duidelijkheid. Met een mededeling op zijn persoonlijke website lijkt hij te reageren op de cartoon. “God Bless Bloc Party”, staat er te lezen boven zijn reactie. “Ik weet niet wat ik hiervan moet maken”, schrijft Okereke.

Grap

“Een deel van mij lacht hard om dit alles, maar een ander deel van me vraagt zich af wat er in vredesnaam aan de hand is.” Okereke insinueert dat de actie van Lissack een grap is, nadat Okereke openlijk twijfelde of hij nog deel uitmaakte van Bloc Party.

“Ik ben erg benieuwd hoe een auditie voor Bloc Party eruit zou zien”, vervolgt hij. “Ik vraag me af of ik deel uit zou mogen maken van het panel, zodat ik kan jureren in stijl van Tyra Banks (in America’s Next Top Model, red.).”