AMSTERDAM - De Britse band Bloc Party gaat in de toekomst verder zonder diens frontman Kele Okereke. De zanger/gitarist kwam er onlangs achter dat de band zonder hem in de studio zat.

Dat meldt het Britse muziektijdschrift NME.

"Het is niet echt een geheim dat Kele behoorlijk druk is met het maken van solomateriaal en het lijkt erop dat hij daar nog enige tijd mee doorgaat", concludeert Bloc Party-gitarist Russel Lissack.

"Ik heb Kele al een paar maanden niet gesproken", aldus Lissack. "Maar er zijn geen slechte vibraties tussen ons." Okereke ontdekte dat de bandleden van Bloc Party zonder hem in de studio zaten in New York, toen hij ze daar spotte.

Positief

Bloc Party werd in 2003 opgericht en in 2005 verscheen het debuutalbum Silent Alarm, dat bijna louter positieve kritieken kreeg toebedeeld door de muziekpers.

De critici waren meer verdeeld over de opvolgers A Weekend In The City (2007) en Intimacy (2008), hoewel Bloc Party nog altijd een welkome gast was op festivals als Lowlands. In 2010 bracht Okereke zijn elektronische soloalbum The Boxer uit.