AMSTERDAM – Een medewerker van een kerkhof in de Amerikaanse staat Wisconsin is gearresteerd nadat hij een gitaar stal uit een grafkist. Naar eigen zeggen jatte hij de gitaar omdat deze "te kostbaar is om in een crypte te liggen".

Dat meldt de website Gawker.

De 39-jarige Steven Conard zag de waardevolle Fender Telecaster liggen in de doodskist van de vorige week overleden Randall Jourdan. Het was Jourdans wens om samen met zijn geliefde gitaar begraven te worden.

Conard liet aan zijn collega James Lang weten dat hij de gitaar wilde hebben en vroeg Lang of hij het zou melden wanneer Conard de gitaar zou ontvreemden.

Begraven

Voordat Jourdan begraven werd, keek Lang nog tweemaal in zijn kist. Toen hij de tweede keer keek, zag hij dat de Fender-gitaar ontbrak, waarna Lang meteen zijn werkgever waarschuwde.

Toen de politie Conard thuis bezocht, werd bij hem de Fender Telecaster aangetroffen. “Dit is niet iets dat ik normaal gesproken doe”, bekende Conard tegen de politie. “Ik heb gewoon veel respect voor mooie muziekinstrumenten.”