AMSTERDAM – Wellicht ken je haar uit het achtergrondkoortje van Anouk of als dat drukke meisje uit de reclameblokken van televisiezender TLC. Maar dat Jenny Lane meer kwaliteiten heeft, bewees ze maandagavond op haar cd-presentatie.

Eind deze week verschijnt Jenny Lane's tweede album Life's Like A Chox Of Bogglets. In de uitverkochte bovenzaal van Paradiso staan vrienden, familie, kennissen, collega's, pers en fans te wachten op wat de Amsterdamse zangeres in petto heeft op haar tweede schijfje, de opvolger van het in 2009 verschenen Monsters.

Lane verrast haar publiek door niet – zoals gebruikelijk – vanaf de zijkant van het podium op te komen, maar vanaf de achterkant van de zaal. Ze loopt tussen de mensen door en stopt bij een enkeling een snoepspekje in de mond.

Vanaf dan volgt een ruim zestig minuten durende show, vol koddige humor, uitbundige publieksparticipatie en leuke liedjes. Jenny Lane is als een vrolijke stuiterbal, wiens tomeloze energie aanstekelijk werkt. Niet alle grapjes pakken even goed uit, al is die stunteligheid ook wel weer charmant.

Stoom

Maar waar Jenny Lane op volle toeren draait, lijkt haar begeleidingsband niet helemaal op stoom te komen. De jonge knapen tonen zich even enthousiast als hun frontvrouw, ook al gaat dat meer dan eens ten koste van de uitvoeringen.

Wellicht is het een kwestie van relatieve onervarenheid, zenuwen en het feit dat ze nog niet volledig op elkaar ingespeeld zijn. Jenny Lane laat zich er echter niet door afleiden en dendert gewoon door.

Koortje

Echte rustmomenten zijn er niet, waardoor de vaart lekker in de show blijft. Een ander minpuntje is wel dat er gebruik wordt gemaakt van vooraf opgenomen achtergrondvocalen in plaats van een echt koortje, hoewel dat vooral van logistieke aard lijkt.

Het optreden van Jenny Lane is als geheel niet zo sterk en overtuigend als dat van anderhalf jaar geleden, toen ook in de bovenzaal van Paradiso. De kanttekeningen hierboven daargelaten, zetten Jenny Lane en band daarentegen een zeer vermakelijke show neer.


De clubtour van Jenny Lane start op 1 oktober in Rotown, Rotterdam.

Cd-presentatie Jenny Lane