AMSTERDAM – Tijdens de première van zijn nieuwe theaterprogramma Ja Hoor… Daar Is Ie Weer! liet André van Duin zondag horen liedjes van zichzelf en van anderen te hergebruiken. Soms als serieus zanger, soms als clown.

Nu is André van Duin gewend om oude liedjes van zichzelf te recyclen. Dat zagen we al in eerdere theaterprogramma’s. De naam van deze show geeft dan ook aan dat de voorstelling leunt op herhaling en herkenningspunten (de titel kwam onder andere voor in de Dik Voormekaar Show). Niet in de laatste plaats op muzikaal vlak.

Zo zingt Van Duin het liedje Hoe Je Heette, Ben Ik Vergeten dat hij in 1987 al opnam voor zijn album Zing. Het nummer was echter al een cover van het door Henry Mancini geschreven liedje (I Love You) And Don’t You Forget It, dat een hit was in de versie van Perry Como. Van Duin voegt geüpdate teksten toe.

Aangever Ron Brandsteder heeft eveneens enkele momenten waarop hij bekende liedjes probeert te zingen, al wordt hij telkens door Van Duin gedwarsboomd. Zo bouwen Van Duin en Brandsteder Wim Sonnevelds Nederlandstalige klassieker Het Dorp (ook opgenomen door Van Duin op Dubbel) uit tot een uitgebreide sketch.

Intermezzo’s

De vrouwelijke bijrol wordt tijdens deze voorstelling vervuld door musicalster Anne-Marie Jung, die enkele solostukken mag zingen. Een geplande musicalmedley met Brandsteder komt daarentegen niet van de grond, wegens (non-)muzikale intermezzo’s van de hoofdrolspeler.

André van Duin toont zich van zijn serieuze kant middels een eerbetoon aan de dit jaar overleden Johnny Kraaykamp en een ode aan Vincent van Gogh (een vertaling van de Don McLean-hit Vincent). De voorstelling wordt afgesloten met Van Duins zomerhit Als De Zon Schijnt, een cover van Jimmy Roselli’s Buona Sera, Mrs. Campbell.


Een volledige lijst met voorstellingen is te zien op de website van André van Duin.