AMSTERDAM - Drummer Dave Grohl wilde in december 1993 Nirvana verlaten, nadat hij erachter kwam dat Kurt Cobain zijn speelstijl niet waardeerde.

Grohl had er even genoeg van toen hij Cobain erover hoorde praten op een vliegtuigvlucht van Seattle naar Los Angeles. Deze onthulling doet de Foo Fighters-frontman in zijn komende autobiografie This Is A Call: The Life and Times of Dave Grohl, meldt de Engelse muzieksite NME.

"Ik ving op wat voor een slechte drummer hij me vond. Ik moest meer spelen als Dan Peters." Peters was de drummer die eventjes op de drumstoel van Nirvana zat voordat Grohl erbij kwam.

Op dat moment was de spanning tussen de bandleden al te snijden en was dit de druppel die de emmer deed overlopen. Tegenover toermanager Alex McLeod vertelde Grohl vervolgens dat hij uit de band wilde stappen.

"Ik wilde alleen maar 'fucking' muziek spelen, zonder al deze gekkigheid." De toermanager kon de drummer alsnog van gedachten doen veranderen. Grohl besloot op een professionele manier zijn aanstelling voort te zetten.

Bestaan

Paul Brannigan, auteur van het boek, denkt niet dat Cobain iets van dit incident heeft meegekregen. Verder speculeert hij dat Nirvana vandaag de dag nog altijd zou bestaan, mocht Cobain geen zelfmoord hebben gepleegd in 1994.

"Maar dan wel zonder Dave Grohl. Hij wist donders goed dat Nirvana de band was van jeugdvrienden Cobain en Krist Novoselic (bassist)," aldus Brannigan.