AMSTERDAM – Zanger Tony Bennett is de oudste artiest ooit die een hit scoort in de Amerikaanse hitlijsten. De 85-jarige crooner komt deze week nieuw binnen op nummer 87 in de Billboard Hot 100, met het duet Body And Soul met Amy Winehouse.

Dat meldt het Amerikaanse muziektijdschrift Billboard, dat de lijst wekelijks publiceert.

George Burns gold sinds 1980 als de oudste artiest die ooit in de Amerikaanse singleslijst stond, toen hij op 84-jarige leeftijd een hit had met I Wish I Was Eighteen Again. Hoewel Bennett de oudste artiest is die ooit in die lijst stond, was hij wel bijna 44 jaar afwezig uit de Billboard Hot 100.

De laatste keer dat hij erin stond was in november 1967, met de single For Once In My Life, vooral bekend in de versie van Stevie Wonder. Tony Bennett stond ook in de aller eerste editie van de Billboard Hot 100, in augustus 1958, met Young And Warm And Wonderful.

Postuum

Bennetts duetpartner Amy Winehouse scoort haar eerste postume hitnotering in de VS met Body And Soul. Tevens is het haar derde hitnotering in de Billboard Hot 100. Tijdens haar levens bereikte ze slechts tweemaal de lijst, met Rehab in 2007 en You Know I’m No Good in 2008.

Body And Soul is de eerste single van Tony Bennetts album Duets II. Het lijkt erop dat het album op de nummer 1-positie afstevent, wat zou betekenen dat de zanger voor het eerst in zijn leven met een album de toppositie bereikt.