AMSTERDAM - De Limburgse punkband Heideroosjes houdt het voor gezien. Na 22 jaar is de koek op. Wel volgt er nog een nieuw album en een afscheidstournee. "Dit doet pijn tot in mijn botten", vat zanger/gitarist Marco Roelofs het besluit samen.

Dat meldt de band tegen NU.nl.

“Heideroosjes is geen hobby, het is een levensstijl”, vervolgt Roelofs. “En bovendien al jaren onze broodwinning. Wij zijn op veertienjarige leeftijd samen begonnen en zijn inmiddels meer dan de helft van ons leven met elkaar op pad. We zijn langer samen als band dan met onze vriendinnen”.

“Wanneer je in een professionele band speelt dan zit er altijd druk op de ketel. Dat constante gevecht begon ons op te breken. Daarover hebben we veelvuldig gesproken en we kwamen steeds tot dezelfde conclusie; als we onze onderlinge vriendschap willen behouden, dan moeten we deze intensieve samenwerking loslaten.”

Jongensboek

Op 21 november brengt Heideroosjes nog één studioalbum uit, getiteld Cease-Fire. “Daarna doen we de afscheidstournee van een jaar en daarmee sluiten we met opgeven hoofd dit prachtige jongensboek af”, aldus Roelofs.

Behalve op de nationale podia en festivals, was Heideroosjes regelmatig te vinden in andere Europese landen, de VS, Japan en Zuid-Afrika. Heideroosjes startte in 1989 in Horst en brak een paar jaar later door met een optreden op Pinkpop. In 1996 wist de band zelfs de Top 40 te behalen met de single Klapvee.

Volg redacties op Twitter via NUlive