AMSTERDAM – Fans van The Rolling Stones denken dat Mick Jagger absoluut welwillend tegenover een jubileumfeestje met Keith Richards staat, ondanks eerdere uitspraken van de zanger. Jagger zou eigenlijk verwijzen naar een verbod dat Richards kreeg.

Mick Jagger zei over het naderende jubileum van The Rolling Stones dat het hem een goed idee leek om een ceremonie te houden in de Marquee Club in London, waar de band zijn eerste optreden gaf op 12 juli 1962. “Maar Keith mag natuurlijk niet komen”, vertelde Jagger aan het muziekblad Live, meteen nadat hij zijn idee opperde.

Volgens fans op verschillende websites en fora, verwijst Jagger hiermee echter naar een verbod dat Keith Richards kreeg opgelegd in 1971, nadat hij eigenaar Howard Pendleton een klap wilde verkopen met zijn gitaar. Ook denken sommige fans dat Jagger grapte over het in ontvangst nemen van een plaquette in plaats van een jubileumtournee.

Omdat Richards niet meer welkom zou zijn in de Marquee Club en zowel Charlie Watts als Ronnie Wood niet in de band zaten ten tijde van dat bewuste eerste optreden, zou dus alleen Jagger aanspraak maken op de door hem voorgestelde gedenkplaat. Kenners doen de uitspraken van Jagger daarom af als een grapje.