AMSTERDAM – Menig muzikant droomt ervan om in New York aan de slag te gaan met een gerenommeerde producer in een befaamde platenstudio, maar de Rotterdamse muzikante Ayu Lestari doet het gewoon. “Ik hoop mijn muzikale oor meer te ontwikkelen daar”, zegt ze tegen NU.nl.

De komende week vertrekt Lestari voor drie maanden naar New York City, waar ze gaat werken met Jerry ‘Wonda’ Duplessis, die onder meer verantwoordelijk is voor het succes van hiphopact Fugees. Ook werkte hij met Whitney Houston, Shakira en Michael Jackson. Het eerste contact was makkelijk gelegd. “Ik heb ‘m opgezocht op Facebook”, aldus Lestari.

“Het gaat tegenwoordig zo makkelijk. Ik heb gewoon een berichtje gestuurd.” Het lef van de zangeres annex producer werd onmiddellijk beloond. Duplessis vroeg haar werk op te sturen, waarom hij enthousiast reageerde. “Op basis daarvan kreeg ik een telefoontje, terwijl ik in de tram zat. ‘I like what you’re doing’, zei hij tegen mij.”

“Het sprak hem aan dat ik zelf had leren noten lezen en instrumenten te bespelen, omdat hijzelf ook autodidact is”, vervolgt ze. Lestari vloog naar New York om kennis te maken en woonde sessies bij met Estelle en Train. “Je houdt je op de vlakte”, zegt ze erover. “Ze zien dat je er bent, maar het wordt niet gewaardeerd als jij je heel assertief gaat opstellen.”

Credo

In het dagelijks leven geeft Ayu Lestari muziekworkshops, onder andere voor lagere scholen. Op 13 september verschijnt haar single People Come And Go en twee weken daarna haar zelfgeproduceerde debuutalbum Define Your Own Destiny, onder de artiestennaam Le*Star. Die albumtitel lijkt tevens haar credo.

“Ik wil daar leren om ook voor anderen te produceren”, zegt ze stellig. Waarom Jerry Duplessis haar geluid zo speciaal vindt, weet Lestari niet. De sterproducer denkt echter wel dat ze onder zijn hoede kan groeien. “Jerry zei: ‘Je bent er nog niet, maar je hebt wel potentie.’”