DEN HAAG – De nieuwe single van Di-rect heet The Chase en de videoclip gaat exclusief op NU.nl in première. “The Chase representeert het proces van de band die onderweg is”, zegt bassist Bas van Wageningen. “Op een hele positieve manier.”

The Chase is het eerste nummer dat Di-rect naar buiten brengt van zijn zesde album Time Will Heal Our Senses. De nieuwe plaat wordt de tweede met zanger Marcel Veenendaal en toetsenist Vince van Reeken in de gelederen. “We zijn vijf individuen met allemaal onze bagage in een rugzakje”, vertelt gitarist Spike van Zoest. “We hebben allemaal een eigen identiteit.”

“Bij deze song zijn we meer dan ooit te voren diep gegaan met het inkleuren van de muziek”, vervolgt Van Zoest. “De manier waarop de arrangementen zijn ingevuld, bijvoorbeeld. We hebben heel erg ingezoomd op het liedje; kleuren mengen en aanmaken.”

Single The Chase was het laatste nummer dat geschreven werd voor Time Will Heal Our Senses. “Dit is het eerste nummer waarmee we naar buiten willen”, aldus Van Wageningen. “Je bent er dag en nacht mee bezig; het laat je niet los. Maar nu is het moment dat je het los moet laten en dat het de wereld ingaat.”

Intrappen

“Het allerbelangrijkste is dat je honderd procent achter staat wat je uit wil dragen”, vervolgt hij. “Je ziel en zaligheid zit erin, dus je wilt dat zoveel mogelijk mensen ‘m horen. Een single kan het verschil maken; zetten we die deur op een kier of trappen we ‘m in? Als het aan ons ligt, trappen we ‘m weer in.”

Hoewel Veenendaal heel prominent in de videoclip te zien is, gaat het volgens Van Wageningen “allemaal om het collectief”. “Niemand is belangrijker”, stelt de muzikant. Hij legt het idee van The Chase uit als "constante beweging". “Als muzikant ben je nooit klaar met ontwikkelen. Deze single draagt die energie uit.”


Bekijk hier exclusief de videoclip van The Chase.