AMSTERDAM - Voormalig My Chemical Romance-drummer Michael Pedicone betreurt zijn acties.

De muzikant werd vorige week op staande voet ontslagen toen hij op heterdaad werd betrapt op diefstal.

"Het was een enorme fout, eentje waar ik nog jaren spijt van zal hebben", laat Pedicone weten aan het Britse rockblad Kerrang!

De drummer zou zijn ex-bandmaatjes graag tekst en uitleg geven. "Ik had graag de mogelijkheid gehad hen mijn kant van het verhaal uit te leggen en te zeggen dat het me spijt. Die kans heb ik nooit gekregen."

Pedicone werd na een concert in de Verenigde Staten backstage betrapt op diefstal, wat hem zijn baan kostte. Wat hij heeft gestolen en van wie, is niet bekendgemaakt.

Ruzie

Pedicone zegt dat hij stal omdat hij ruzie had met een van de crewleden. "Vrijwel vanaf de start van de tournee had ik mot met iemand wiens naam ik niet zal noemen. De strubbelingen hadden impact op mij, mijn vrienden en familie."

Pedicone wilde het onbekende crewlid terugpakken. "In plaats van de problemen op een volwassen manier aankaarten, wilde ik hem incompetent over laten komen. Dat was zonder twijfel de slechtste beslissing in mijn leven."

Korte duur

De drummer sluit zijn verklaring af met een bedankje voor My Chemical Romance. "Ondanks dat onze samenwerking van korte duur was, vind ik het een eer en was het een droom die uitkomt om met jullie te mogen spelen."

De rockband, bekend van nummers als Sing en Na Na Na, heeft al een vervanger gevonden voor Pedicone en is nog druk aan het toeren.