AMSTERDAM - Voor de tweede keer in een paar maanden tijd heeft Adele concerten af moeten zeggen wegens ziekte.

De zangeres kampt met een hevige verkoudheid en luchtweginfectie, waardoor ze een streep moet halen door twee concerten in thuisland Groot-Brittannië.

Adele zou zondag optreden in Plymouth en maandag in Bournemouth, maar moet verstek laten gaan. Met de twee uitverkochte concerten zou Adele haar tournee door het Verenigd Koninkrijk aftrappen. De shows worden op een later moment ingehaald, kaartjes blijven geldig, staat op haar website.

In juni werd Adele geveld door een keelontsteking. Op last van artsen moest de 23-jarige zangeres rust houden, wat ten koste ging van een aantal concerten in de Verenigde Staten. Adele moest vijf shows uitstellen.

Ongemak

"We verontschuldigen ons voor het ongemak en zien jullie graag terug tijdens de uitgestelde concerten", staat naar aanleiding van het schrappen van de Britse concerten op Adeles website.

Adele trad vorige week zondag nog op tijdens de MTV Video Music Awards, waar ze drie beeldjes mee naar huis mocht nemen. De concerten die voor later deze week gepland staan, gaan vooralsnog door.