AMSTERDAM – Rapper Lil Wayne breekt met zijn nieuwe album Tha Carter IV binnen vier dagen na release al meteen een record in de VS. Het is het snelst verkopende album op iTunes in de eerste week van uitgave. Daarmee verbreekt hij het record van Jay-Z en Kanye West.

Dat schrijft muziekblog Hiphop-N-More.

In vier dagen tijd verkocht Lil Wayne 300.000 exemplaren van Tha Carter IV via de muziekwinkel van Apple. Van het album Watch The Throne van rappers Jay-Z en Kanye West werden in de eerste week 290.000 downloads verkocht op iTunes.

Pas twee weken geleden verbraken beide rappers zelf nog dit record, dat daarvoor op naam van Coldplay stond. Jay-Z en Kanye West kregen dat voor elkaar door Watch The Throne enkele dagen exclusief via iTunes aan te bieden, tot woede van de detailhandel.

Miljoen

Verwacht wordt dat er van Tha Carter IV in totaal ergens tussen de 850.000 en 975.000 exemplaren worden verkocht in de eerste week van release in de VS. Lil Wayne’s album Tha Carter III verkocht in 2008 ruim een miljoen exemplaren in de eerste week.

Tha Carter IV is reeds meerdere malen uitgesteld. Aanvankelijk zou het album al eind 2009 uitkomen, maar dit werd uitgesteld nadat de rapper een gevangenisstraf voor verboden wapenbezit moest uitzitten. Ook dit jaar is er al een paar keer geschoven met de releasedatum. Vanaf 2 september is het album in Nederland verkrijgbaar.