AMSTERDAM – Voor het eerst in de geschiedenis van de Amerikaanse hitlijsten behaalt een album gerelateerd aan The Muppets de top 10. Het verzamelalbum Muppets: The Green Album komt deze week nieuw binnen op nummer 8 in de albumlijst van de VS.

Dat meldt het Amerikaanse muziektijdschrift Billboard, dat de lijst wekelijks publiceert.

Met 30.000 verkochte exemplaren in de eerste week, staat Muppets: The Green Album niet enkel op nummer 8 van de Billboard 200, maar ook op nummer 1 van drie andere Amerikaanse hitlijsten, in de categorieën rock, alternatief en kinderalbums.

Het album bevat bekende liedjes uit de films en televisieseries van The Muppets, gezongen door populaire rockartiesten van dit moment, waaronder Weezer, The Fray, Ok Go!, My Morning Jacket en Amy Lee van Evanescence.

Kerstalbum

In totaal bereikten zeven albums met liedjes van The Muppets de Amerikaanse albumlijst, waarvan vier soundtrackalbums van films. De meest succesvolle plaat van The Muppets tot nu toe was A Christmas Together, een duetalbum met countryzanger John Denver uit 1979. Dit kerstalbum eindigde op de 26e plek.

Het bekendste liedje uit de poppenreeks is Rainbow Connection, uit The Muppet Movie. Het werd gezongen door de geestelijk vader van The Muppets, Jim Henson. Zijn versie bereikte nummer 25 in de VS. In de drie decennia erna werd het gecoverd door onder meer Willie Nelson, Kenny Loggins. Carpenters en The Dixie Chicks.


Weezer en Paramore's Hayley Williams zingen Rainbow Connection