AMSTERDAM – De Amerikaanse rockband Mona wil een uniek geluid voortbrengen. "In Nashville, waar wij vandaan komen, klinkt zoveel muziek hetzelfde", vertelt zanger Nick Brown. "Iedereen werkt met dezelfde mensen. Wij doen dat niet."

Mona wordt in 2007 opgericht in Ohio. De vier heren verhuizen al snel naar Nashville, waar ook Kings Of Leon en The Black Keys vandaan komen, en worden in september 2010 getekend door Island Records.

In mei brengt de band zijn titelloze debuutalbum uit, opgenomen in de kelder van één van de bandleden in Nashville. Ondanks alle lof, weigert de band zichzelf te identificeren met een commercieel imago. "Kijk naar de sales van zoveel bullshitmuziek," zegt Brown.

"Ik hou best van liedjes die je kunt meezingen en die toegankelijk zijn, maar dat betekent niet dat je je muziek moet uithoereren voor commerciële doeleinden. Wij zijn geen Rihanna of Katy Perry, met hun poedersuikermuziek – die even lekker smaakt, maar waar je snel genoeg van krijgt. We zijn een rock-'n'-rollband."


Mona staat op 23 oktober in Melkweg, Amsterdam.