AMSTERDAM - Het Royal Beach Concert is failliet verklaard. Dat heeft organisator Bob Reiche laten weten aan Albert Verlinde.

Eerder liet een aantal bedrijven al beslagleggen op de tegoeden van de organisatie. Het Royal Beach Concert was met de Consumentenbond verwikkeld in een rechtszaak.

De rechtszaak werd aangespannen doordat het Royal Beach Concert op de geplande datum van 4 juni niet doorging.

De kantonrecher oordeelde eerder dat negen individuele kaarthouders hun geld moesten. De Consumentenbond wilde een vergoeding voor alle kaarthouders.

Kort geding

De Consumentenbond liet weten een kort geding tegen het Royal Beach Concert door te zetten. De zaak dient donderdagmorgen bij de rechtbank in Rotterdam.

''We kunnen het faillissement niet bevestigen’’, aldus de zegsvrouw van de bond, ''maar willen toch juridische duidelijkheid, ook voor de toekomst.’’

Volgens haar moet helder worden of consumenten recht hebben op geld terug als een concert wordt verplaatst. De organisatie had gezegd dit laatste te willen doen, maar tot nu toe was daar niks van gekomen.

Verhalen

Artiesten als Bryan Adams en Elton John zouden optreden op het Royal Beach Concert. Het concert ging niet door vanwege 'een aantal zaken van operationele aard'. De organisatie zocht naar een nieuwe datum, maar die is nooit bekendgemaakt.

Eerder zei Reiche dat hij de kosten van het eventueel niet doorgaan wil verhalen op de Consumentenbond.

"De artiesten zijn welwillend, maar de stemmingmakerij van de Consumentenbond maakt onze bedrijfsvoering onmogelijk", liet hij weten aan het AD.