AMSTERDAM - Hind heeft de handen ineengeslagen met Hugo Metsers jr. voor haar nieuwe theatertoer.

De zangeres trekt van oktober tot december door het land met Hind Crosspop. De tournee begint op 6 oktober in Nieuwegein en gaat later naar steden als Tilburg, Den Haag en Amsterdam.

Hind zingt in haar show ruim twintig liedjes, waarin belangrijke persoonlijke ontwikkelingen aan bod komen. Ook laat ze zich van haar filosofische kant zien.

"Mensen dromen van bestaande dingen en vragen: waarom?", legt ze uit. "Ik droom van niet-bestaande dingen en vraag: waarom niet."

Overeenkomsten

Hugo Metsers speelde in verschillende televisieseries en films, maar houdt zich de laatste jaren bezig met coachen en regisseren. "Ik was meteen enthousiast toen Hind me vroeg de show te regisseren. We hebben veel overeenkomsten: veelzijdigheid, het feit dat we geen van beiden in een hokje passen."

In Hind Crosspop laat de 26-jarige zangeres popmuziek horen met invloeden van andere muziekgenres. Ze ging onder meer aan de slag met producent Steve Power, die ook samenwerkte met Robbie Williams.

"Na acht jaar verschillende muziekstijlen te hebben gezongen, wilde ik mijn eigen stijl dieper ontwikkelen. Het is 'crosspop' geworden."