AMSTERDAM - Katy Perry heeft zondagnacht de meeste MTV Video Music Awards in de wacht gesleept. Ze won onder meer de prijs voor video van het jaar voor haar single Firework. De awards werden voor de 28e keer uitgereikt in Los Angeles.

Ook Lady Gaga en Adele vielen meerdere malen in de prijzen. Justin Bieber, Britney Spears en Beyoncé, die vertelde dat ze zwanger is, mochten ook een beeldje mee naar huis nemen.

Lady Gaga opende de show met het nummer Yoü and I. Zij wist wederom de aandacht op zich te vestigen. Dit jaar droeg de zangeres geen jurk van vlees, maar trad ze op als man.

Jay-Z en Kanye West traden op met hun hit Otis. Dit optreden werd kort verstoord doordat iemand probeerde op het podium te klimmen, maar deze fan werd snel door de beveiliging verwijderd.

Britney Spears

De eerste award die werd uitgereikt was voor de beste video in de categorie popmuziek. Britney Spears mocht deze in ontvangst nemen voor de clip van Till The World Ends. Lady Gaga leunde naar voren voor een kus van de zangeres, maar Spears draaide haar hoofd weg. "Dat heb ik al eens gedaan", verwees zij naar haar kus met Madonna in 2003.

De show stond ook stil bij het overlijden van Amy Winehouse. De Britse komiek Russell Brand sprak over zijn goede vriendin. Jazz-zanger Tony Bennett introduceerde beelden van het duet dat zij vlak voor haar dood opnamen.

Bruno Mars zong het nummer Valerie, een grote hit van de Back To Black-zangeres.

Lees de laatste twitterberichten over dit onderwerp op NUlive