AMSTERDAM – Take That-zanger Gary Barlow brengt 13 november een benefietsingle uit met een nieuwe groep. Het liedje is een cover van de Massive Attack-hit Teardrop uit 1998. De groep heeft nog geen naam.

Dat schrijft de Britse krant The Sun.

Barlow maakt de single samen met producer Labyrinth en een aantal Britse rappers, waaronder Ed Sheeran, Tulisa, Miss Dynamite en Tinchy Stryder. De single is gemaakt voor Children In Need, een jaarlijkse inzamelingsactie van de BBC voor kansarme kinderen.

“Children In Need heeft een geschiedenis wat betreft vrolijke singles met komieken, maar het is een serieuze hulporganisatie die veel hard verzet voor serieuze zaken”, zegt Barlow. De zanger verwart Children In Need in dit citaat waarschijnlijk met een andere – tweejaarlijkse – inzamelingactie op de Britse televisie, Red Nose Day (via Comic Relief).

Singles

Red Nose Day bracht inderdaad enkele humoristische singles voort, van onder andere Cliff Richard, Pet Shop Boys en The Proclaimers. De singles voor Children In Need waren meer reguliere popliedjes van onder andere Girls Aloud, Emma Bunton, S Club 7 en McFly. De nieuwe versie van Lou Reeds Perfect Day was ook een hit in Nederland.

Gary Barlow hoopt dat Teardrop op nummer 1 terecht komt. De originele versie van Teardrop verscheen op het Massive Attack-album Mezzanine en is gebaseerd rondom een drumpatroon uit Sometimes I Cry van jazzzanger Les McCann uit 1972. In 2007 werd Teardrop gecoverd door zowel Newton Faulkner en José González.