AMSTERDAM - Het voormalige supermodel Twiggy blaast haar zangcarrière nieuw leven in.

De 61-jarige Twiggy, die vanaf de jaren zeventig enkele platen uitbracht, komt eind november met een album met romantische liedjes.

Twiggy, die werd geboren als Lesley Hornby, scoorde in 1976 een hit in Groot-Brittannië met Here I Go Again.

"Ik heb dit al een tijdje niet meer gedaan", vertelt ze aan de Britse krant Daily Telegraph. "Ik ben met een hoop dingen bezig geweest, maar ik hoop niet dat mensen denken: oh, nu gaat Twiggy ineens een album maken."

De plaat bevat nieuwe opnamen van haar favoriete nummers, waaronder Only Love Can Break Your Heart van Neil Young en Waterloo Sunset van The Kinks. Voor Heaven werkte ze samen met goede vriend Bryan Adams. "Muziek is een groot onderdeel van mijn leven en carrière."

Eerste plaat

Romantically Yours is Twiggy's eerste plaat sinds 1999. "Volgens mij kun je je carrière niet plannen", denkt ze. "Mogelijkheden dienen zich aan, of het nou om acteren, zingen, modellenwerk of iets anders gaat."

Twiggy speelde ook in diverse films, was een aantal jaren als jurylid verbonden aan America's Next Top Model en heeft een eigen modelijn. "Ik hou van mijn leven, omdat ik zoveel verschillende dingen kan doen."