AMSTERDAM - Tony Bennett verzorgt zondag het eerbetoon aan Amy Winehouse tijdens de uitreiking van de MTV Video Music Awards.

Bennett wordt op het podium waarschijnlijk vergezeld door Adele en Lady Gaga. De 85-jarige muzikant was een van de laatste artiesten die een nummer opnam met Winehouse.

Bennett en Winehouse werkten in maart samen aan het nummer Body and Soul, voor Bennetts album Duets II. Videobeelden van de opnamen zijn voorafgaand aan het eerbetoon, dat eerder al werd aangekondigd, te zien. Dat meldt MTV.

Genialiteit

"Het was geweldig om met Amy samen te werken", vertelt Bennett. "De opnamen van Body and Soul zijn het bewijs van haar artistieke genialiteit." Het nummer wordt in september uitgebracht. De opbrengst gaat naar de Amy Winehouse Foundation. Haar familie is bezig die stichting op te richten om drugsverslaafden te helpen.

"Onze familie is vereerd met het eerbetoon aan Amy", zegt haar vader Mitch. "Amy's uitvoering van Rehab tijdens de MTV Movie Awards heeft een belangrijke rol gespeeld bij haar internationale succes."

Bij de Video Music Awards in Los Angeles, die voor de 28e keer worden uitgereikt, wordt ook Britney Spears in het zonnetje gezet, omdat zij een succesvol jaar achter de rug heeft. Lady Gaga opent de show met een bijzonder optreden.