AMSTERDAM - Het Nederlandse zangduo Nick & Simon is samen met Acda & De Munnik de studio ingedoken om twee nieuwe nummers op te nemen. Simon deed dat met Paul de Munnik en Nick samen met Thomas Acda.

Vorige week doken geruchten op dat Nick & Simon mogelijk niet langer samen verder zouden gaan. In een interview op Radio 2 maandag heeft Simon deze geruchten echter de wereld uit geholpen. De twee blijven gewoon een zangduo.

"Het gerucht dat wij uit elkaar gaan is enigszins waar", maakt Simon Keizer een knipoog naar alle onrust. "Het is een tijdelijke break-up. We hebben twee nieuwe duo's samengesteld."

Leuke meeting

"We hebben een hele leuke meeting met Acda en De Munnik gehad", vertelt Simon maandag in het TROS-radioprogramma Gouden Uren.

"Toen ontstond het idee een aantal nieuwe tracks te maken. Mijn klik met Paul de Munnik was net iets beter dan die met Thomas Acda, Nick had dat visa versa met Thomas."

Nieuwe duo's

Simon en Paul doken de studio in, wat resulteerde in het nummer Kijk Me Na van het nieuwe duo Keizer & De Munnik. Het nummer van duo Nick & Thomas heet Sterker Nu Dan Ooit. Tussen de duo's is al aardig wat competitie ontstaan. "Natuurlijk, het gaat om wie de hoogste notering gaat halen", reageert Paul de Munnik.

Acda en De Munnik waren al bevestigd voor een gastoptreden tijdens Symphonica in Rosso, waar Nick & Simon dit najaar de hoofdartiesten zijn. Beide duetten zijn vanaf deze week te downloaden.