Donderdag 6 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

'Black Sabbath komt met nieuw album in originele line-up'

AMSTERDAM - De originele line-up van Black Sabbath zou bij elkaar gekomen zijn om te werken aan een nieuw studioalbum. Ook zou er een nieuwe tournee aankomen.
Door NU.nl/René Hartkamp

Dit zou gitarist Tony Iommi gezegd hebben tegenover de lokale Britse krant Birmingham Mail. De 63-jarige Iommi heeft in juni met zanger Ozzy Osbourne aan nummers gewerkt, zegt de krant.

"We kijken er erg naar uit en ik vind dat het nieuwe materiaal erg goed is. Het is meer terug naar het oude Sabbath-werk," aldus de gitarist.

Maar in een statement op zijn website laat Iommi weten dat hier niks van waar is. "Dit was een gesprek in juni en toen was ik slechts aan het speculeren. Nu lijkt het alsof ik het officieel naar buiten heb gebracht, maar dat is nonsens!'

Acht albums

Black Sabbath ontstond in 1969 en bracht in de originele line-up acht albums uit, tot Ozzy werd ontslagen in 1979. De oude bandleden kwamen in 1997 terug en doen sindsdien regelmatig wereldtournees.

Een nieuw album wilde de band echter niet aan. Er zijn eerder pogingen gedaan om nieuw werk te maken, maar die vond men niet goed genoeg.


Lees meer over:

Black Sabbath

Aanbevolen artikelen