AMSTERDAM - De bands Foster The People, The Vaccines en Factory Floor komen niet naar Lowlands. The Horrors vervangt Foster The People vrijdagmiddag. Vervangers voor de andere twee zijn nog niet gevonden.

Dat meldt de organisatie van Lowlands.

The Vaccines heeft alle optredens die voor dit weekend gepland stonden afgelast, nadat de Britse band al eerder enkele optredens in Nederland heeft afgezegd. Begin dit jaar verscheen het positief ontvangen debuutalbum What Did You Expect From The Vaccines?.

Foster The People heeft zelfs zijn complete Europese tournee geannuleerd. De Amerikanen scoren momenteel het hitje met Pumped Up Kicks van het album Torches. Eerder dit jaar stond de band nog op London Calling.

Ziek

De uit Londen afkomstige Factory Floor was ook al eerder in Nederland te zien, op Motel Mozaique. In januari moest de band zijn optreden op Eurosonic afzeggen. De zanger van Factory Floor is ziek, twittert de organisator.

Eerder zette rapper Q-Tip ook al zijn complete tournee stop, waardoor zijn optreden op Lowlands kwam te vervallen. De band Lamb kwam hiervoor in de plaats.