AMSTERDAM - De nieuwe plaat van Coldplay heeft de naam Mylo Xyloto meegekregen. Het album is vanaf 24 oktober te koop.

Dit laat de band via de website weten. Vorige maand sprak frontman Chris Martin nog de hoop uit de plaat eind juli uit te kunnen brengen.

Martin gaf destijds al aan dat hij het moeilijk vond de plaat af te ronden. "Het is alsof je in de finale van American Idol probeert te komen", zei de zanger vorige maand. "Ik kan alleen maar zeggen dat we allemaal onze stinkende best hebben gedaan."

Van Mylo Xyloto, dat wordt uitgesproken als My-lo Zy-leto, verschijnen verschillende edities. Het album verschijnt ook op vinyl en er komt een limited edition pop-upalbum dat onder meer exclusieve foto's en aantekeningen van de band bevat.

Single

Of de laatste single van de band, Every Teardrop is a Waterfall, ook op het schijfje staat, is niet bekend. De volgende single van Coldplay, Paradise, verschijnt 12 september.

Mylo Xyloto is de langverwachte opvolger van het succesalbum Viva la Vida or Death and All His Friends uit 2008. Dat album leverde hits als Viva la Vida en Violet Hill af. Voor de nieuwe plaat werkte Coldplay wederom samen met producer Brian Eno, die ook meewerkte aan Viva la Vida or Death and All His Friends.