AMSTERDAM – In een motelkamer in Woodland Hills, Californië is donderdagavond de voormalige Warrant-zanger Jani Lane op 47-jarige leeftijd overleden. De doodsoorzaak is nog onbekend.

Dat meldt de entertainmentsite TMZ. Exacte details zijn nog onduidelijk.

Warrant is een glammetalband uit Hollywood, die acht studioalbums uitbracht in zijn bestaan. Vooral de eerste twee albums, Dirty Rotten Filthy Stinking Rich uit 1989 en Cherry Pie uit 1990 waren in de VS erg succesvol en werden dubbelplatina.

De powerballad Heaven – geschreven door Lane – bereikte in 1989 de tweede plek in de Billboard Hot 100. De singles Cherry Pie en I Saw Red wisten in 1990 eveneens de top 10 van de Billboard-lijst te halen, mede dankzij de veelvuldig gedraaide videoclips.

Soloalbum

Het laatste album van Warrant met Lane verscheen in 2001 en staat vol met covers van onder andere Aerosmith en Cheap Trick. Een jaar later bracht Lane zijn enige soloalbum Back Down To One uit. Lane verliet de band in 2004. Warrant is nog steeds actief en bracht dit voorjaar nog een album uit.

In 2008 verscheen een album van Lane’s band Saints Of The Underground, bestaande uit voormalige bandleden van Warrant en Ratt. Jani Lane was in 2010 de invalzanger van rockband The Great White. Ook is hij te horen op de benefietsingle Voices That Care, geschreven door Peter Cetera, David Foster en diens vrouw Linda Thompson.