AMSTERDAM – Het duo René Shuman en Angel-Eye openen op dinsdag 16 augustus de beursdag op Beursplein 5. Omdat het dan tevens de sterfdag is van Elvis Presley, zijn de twee door beursmaatschappij NYSE Euronext gevraagd om de gong te luiden en Blue Suede Shoes te zingen.

Om stipt 9.00 uur wordt de beursdag officieel geopend in Amsterdam, Brussel en Parijs met een gongslag. “Naast muzikanten voelen we ons steeds meer culturele ondernemers”, aldus Shuman. “We kijken dan ook uit naar de ontmoeting met ondernemers in het kloppende hart van de effectenbeurs op 16 augustus.”

“We hopen een positieve vibe aan de beurs mee te geven met het strakke ritme van Blue Suede Shoes; one for the money, two for the show.” Blue Suede Shoes werd geschreven door Carl Perkins, die het in december 1955 opnam. Een maand later nam Presley zijn beroemde versie op.

Elvis Presley overleed op 16 augustus 1977. Dit jaar geven René Shuman en Angel-Eye op die dag twee Elvis & More-concerten in het Jacobitheater in Utrecht. Dit najaar start het duo met een nieuwe theatertour, getiteld Travel In Time. Reeds bevestigde shows zijn in Zaandam, Roermond, Venlo en Heerlen.