AMSTERDAM – Toetsenist Jon Lord, die vooral bekend is van zijn werk met Deep Purple, heeft kanker. “Ik wil dat al mijn vrienden, volgers, fans en medereizigers weten dat ik vecht tegen kanker en dat ik daarom optreden een halt toe roep”, aldus Lord.

Dat schrijft de muzikant op zijn eigen website.

“Ik zal natuurlijk door blijven gaan met het schrijven van muziek – in mijn wereld moet dat gewoon deel uit maken van mijn therapie – en ik verwacht volgend jaar in goede gezondheid weer terug te zijn.”

Jon Lord was van 1968 tot en met 1976 en van 1984 tot en met 2002 toetsenist bij hardrockband Deep Purple. In de tussenliggende jaren was hij actief bij Whitesnake en momenteel is hij lid van de supergroep Who Cares.

Herenigd

In de band Who Cares werd Lord weer herenigd met Deep Purple-zanger Ian Gillan. Andere leden van die band zijn Black Sabbath-gitarist Tony Iommi, slaggitarist Mikko Lindström van HIM, ex-Metallica-bassist Jason Newsted en drummer Nicko McBrain van Iron Maiden.

In juli verscheen een nieuw livealbum van Jon Lord Blues Project en deze maand verschijnt het soloalbum Live, dat opgenomen is met een volledig symfonieorkest in Boekarest.