AMSTERDAM – Melanie C, Kaiser Chiefs, Jessie J en diverse andere artiesten hebben hun volgers op Twitter opgeroepen om delen van de Britse hoofdstad schoon te vegen na de rellen van de afgelopen drie nachten.

De rommel die achterblijft op de straten van Londen inspireerde een aantal Britse artiesten om hun achterban te mobiliseren om de achtergebleven rotzooi op te ruimen.

Dit in navolging van het twitteraccount @riotcleanup, dat al ruim tachtigduizend volgers heeft.

Ook artiesten die hun fans niet opriepen in actie te komen, uitten hun bezorgdheid over de situatie in Londen. “Verkeren we in een opkomende burgeroorlog, of iets dergelijks?”, vraagt Lily Allen zich af.

Geplunderd

Zowel dj/producer Calvin Harris als zangeres Leona Lewis spreken zich uit tegen de vernieling van huizen en bedrijven. Het restaurant van de neef van M.I.A. zou zijn geplunderd, laat de zangeres weten.

“Rechtse sentimenten zullen jammerlijk opwellen in de nasleep van deze rellen”, twittert voormalig Culture Club-voorman Boy George. Rapper Tinie Tempah vreest eveneens de opmars van rechts en citeert een uitspraak van Martin Luther King.