AMSTERDAM – Het album Back To Black van Amy Winehouse staat voor de tweede achtereenvolgende week postuum op de eerste plek van de Britse albumlijst. Haar debuutalbum Frank stijgt zelfs door naar de top 3.

Nadat Back To Black een week na de dood van Amy Winehouse opnieuw op nummer 1 binnenkwam in de UK Album Top 100, blijft het album stationair op die positie.

Frank gaat twee plekken omhoog, van nummer 5 naar nummer 3. Nog steeds worden de bovenste zes plekken bezet gehouden door enkel zangeressen.

De verzamelbox van Winehouse, met zowel Frank als Back To Black, tuimelt twintig plekken naar beneden en komt terecht op nummer 38. Ook in de Top 40 gaat Winehouse flink onderuit. Van de vijf singles die vorige nieuw binnenkwamen in de Top 40, staat er nog maar eentje genoteerd: Back To Black, dat daalt van 8 naar 32.

Aan kop

In de Britse R&B-lijst staat het album Back To Black ook nog steeds aan kop, terwijl alle singles in de urbanevenknie van de Top 40 eveneens onderuit gaan.

Zeven van de acht singles die vorige week binnenkwamen, staan nog steeds in de lijst. In de 1Xtra Chart van het gelijknamige radiostation is Winehouse nog met drie singles te vinden.