ROERMOND – Solar Weekend Festival aan de Roermondse Maasplassen is dit jaar drukker dan ooit, met 25.000 verkochte kaarten. Toch is het regenachtige weer een kleine domper voor het doorgaans zonovergoten muziekfestival.

Aan het begin van de ochtend lijkt Solar te kunnen rekenen op lekker weer, maar rond 10.00 uur kunnen de festivalgangers op de nabij gelegen camping rekenen op het eerste buitje van de dag.

Pas rond het middaguur komt Solar langzaam op gang. 's Middags breekt het zonnetje zelfs regelmatig door het grauwe wolkendek.

Één van de grootste namen op het affiche van Solar is de haast legendarische danceproducer en remixer François Kevorkian, die veelvuldig werkte met Depeche Mode, Kraftwerk en U2. Ondanks zijn status staat Kevorkian zaterdag relatief vroeg geprogrammeerd.

Kleurrijk

De Nederlandse danceguru Joost van Bellen mag twee uur lang zijn kunsten vertonen op het door hem zelf ingerichte Rauwlab. Kort daarna vormt de Duits-Zwitserse band indieband Bonaparte een zelfs nog kleurrijkere verschijning op een ander podium.

Muzikaal staat Bonaparte los van de andere acts op Solar, maar de band misstaat niet op het creatieve festival. De Vlaamse liveband Goose weet later op de avond menigeen in beweging te krijgen, dansend in de modder met een regenponcho aan. Voor zondag is er beter weer voorspeld in Roermond.