AMSTERDAM – Zangeres Katy Perry staat op het punt om een belangrijk record van Michael Jackson te verbreken. In 1987 bereikten vijf singles van zijn album Bad de eerste plek. Perry heeft de hulp van Missy Elliott ingeroepen om dat record te evenaren.

Momenteel staat Katy Perry op de tweede plek van de Billboard Hot 100 met haar huidige single Last Friday Night (TGIF). Het is de vijfde single van haar tweede album Teenage Dream. De singles California Gurls, Teenage Dream, Firework en E.T. wisten al de toppositie van de belangrijkste singleslijst te behalen.

Last Friday Night (TGIF) wordt echter al weken van nummer 1 afgehouden door het succesvolle dancenummer Party Rock Anthem van LMFAO. Maandag verschijnt een nieuwe remix van Last Friday Night (TGIF) door Missy Elliott, waarmee Perry alsnog hoopt de hitlijst te toppen. Airplay en verkoop van de remix tellen mee voor de positie van de single.

In de Mainstream Top 40 van Billboard wist Katy Perry wel met alle vijf de singles de eerste plek te behalen. Telegraaf berichtte donderdag foutief dat Katy Perry Jacksons record reeds geëvenaard had. Maar toen het album Bad in 1987 verscheen, bestond deze specifieke lijst nog niet. Die is pas in 1992 in het leven geroepen.