AMSTERDAM - The Partysquad, zangeres Rochelle en zanger Jayh hebben de titelsong opgenomen van Body Language, de eerste dansfilm van de Lage Landen.

Naast The Partysquad leveren ook Brainpower en Reverse muzikale bijdragen aan de film, maakte filmdistributeur A-Film vrijdag bekend.

Brainpower is in de film te horen met zijn nieuwe nummers Light It Up en People. De mannen van The Partysquad en Brainpower zijn zelf ook kort te zien in de film.

Body Language is vanaf 6 oktober in de bioscopen te zien.

The Partysquad tekende in het verleden voor de titelsongs van de films Het Schnitzelparadijs en Alibi. Wegens de internationale allure van de film Body Language is gekozen voor een Engelstalige single.

Hoofdrollen

In de film zijn hoofdrollen weggelegd voor onder anderen bekende dansers en danseressen uit de tv-talentenjachten Dancing Queen (SBS6) en So You Think You Can Dance (RTL5).

De speelfilm gaat over vijf dansers van verschillende groepen. Ze besluiten zonder subsidie naar New York te vertrekken. De choreografie ligt in handen van Roy Julen, de regisseur is Jeffrey Elmont. Johan Nijenhuis is een van de producenten.